top of page

Historien om Soria Moria

– et eventyr som er helt sant

Soria Moria parken var i sin tid et av Norges første sommerland, bygget på småbruket Vestvik i Verdal. Sverre og Ella Vestvik bygde her opp en eventyrpark etter modell fra svenske folkeparker. Parken ble åpnet i 1959. Her ville man tilby verdifulle opplevelser i vakre og stemningsskapende omgivelser.

 

Det foregikk en kontinuerlig utbygging, og etter en del år var hele eiendommen på ca 25 mål forvandlet til en eventyrpark. Her var en liten dyrepark med store og små dyr, her var eventyrskog med troll og Berget det blå, her var historisk avdeling med samling av gamle kjøretøyer, tjæremile og en egen avdeling med planter brukt i folkemedisinen.

 

Soria Moria parken hadde en stor scene, og drev et aktivt kulturprogram. Det var svensk-norske grensestevner med konkurranser i ljåslått og høystakking. Parken drev sin egen leikarring og hadde eget musikkorps (Soria Moria Garden). Her var også store arrangementer med gjesteartister fra hele landet, og de største festarrangementene samlet flere tusen tilskuere. Parken hadde 20 000 – 30 000 besøkende hver sommer

 

I Soria Moria var det også dansehall og tivoliavdeling, kafé og kiosk.  Og midt i parken lå Soria Moria slott der Soria Moria prinsessen og kongen kom og viste seg fram på balkongen. Parken var et eldorado for barn, med lekeplass, troll og dyr som stimulerte fantasien og skapte trivsel.

 

Da skaperen av anlegget, Sverre Vestvik, døde i 1975 ble det søkt om offentlig bistand til en rehabilitering og utbygging av anlegget. Søknadene ble avslått og Soria Moria parken ble stengt. I dag er det minnene om Soria Moria parken fullt levende og nedenfor finner man noen historiske bilder. Selv om parkavdelingen er lagt ned, kan man fortsette oppleve et eventyr som gjest i Soria Moria Camping og den historiske dansehallen kan leies til store og små arrangement.

Artboard 1.png
bottom of page